Sjefen for Portugals narko-suksess kaller norsk hasjdebatt «nonsens»

Manuel Cardoso.
— Jeg diskuterer alt med de narkomane. Til og med narkotikapriser. Manuel Cardoso er mannen som reformerte Portugals narkotikapolitikk i praksis. Han startet karrieren som lege ved en avrusningsenhet. Som visegeneralsekretær i SICAD, myndighetenes organ som koordinerer «intervensjon i avhengighet» har han en nøkkelrolle i landets rusarbeid. På slutten av 90-tallet var én prosent av Portugals befolkning, nær 100 000 mennesker, heroinavhengige. Antall overdoser var blant de høyeste i Europa. Noe måtte gjøres. Myndighetene valgte, på anbefaling fra et utvalg eksperter, å ikke straffe folk for å bruke og besitte personlige doser narkotika. Arbeidet med å bygge opp et behandlingstilbud ble […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.