«HVA?!» – Romkvinner reagerer på at bladet de selger fronter Holocaust-revisjonisme

Magasinet «Folk er Folk» reklamerte for siste utgave på Resett.no som en markering mot annonsør-kampanjen mot nettstedet tidligere i år.

— HVA?!

En romkvinne har akkurat fått høre at magasinet «Folk er Folk», som hun og flere av venninnene hennes bruker å selge til forbipasserende på gata i Oslo, har invitert Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI), Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) og partiet Alliansen inn i spaltene, organisasjoner som over tid har kommet med en lang rekke rasistiske eller islamfiendtlige uttalelser i offentligheten. I tillegg ble organisasjonen Normal Norge, som jobber for legalisering av cannabis, invitert. Alliansen, Normal Norge og FMI takket ja.

[caption id="attachment_6899" align="alignnone" width="1100"] Noen av Alliansen-lederens meldinger på Twitter.[/caption]

Kvinnen ser måpende på venninnene sine. De snakker med hverandre. Dette er nytt for kvinnene som har samlet seg for å snakke med Filter Nyheter på trappene foran Østbanehallen.

Filter Nyheter har snakket med til sammen åtte rumenere som selger magasiner eller tigger på gata i Oslo. De vil være anonyme av frykt for at de vil bli nektet å selge magasiner i framtida, eller at folk vil kontakte dem med negative reaksjoner om de står frem med navn og bilde. Enkelte kan en del engelsk, og oversetter for de andre. De reagerer på nyheten.

— Jeg føler meg lurt. Magasinet er innpakket i plast, vi kan ikke åpne det for å sjekke innholdet før vi selger det, sier en ung romkvinne.

Teksten er uansett på norsk, noe som gjør det vanskelig all den tid de færreste leser språket.

Protest mot utestengelse fra Arendalsuka

Det er fire og et halvt år siden «Folk er Folk» fylte forsiden på sin 22. utgave med et por...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.