Nyhetsbrev fredag 12. juli: Per Sandberg planlegger «brutalt comeback» + FNB gås etter i sømmene

Fiskeriminister Per Sandberg på reise i Iran.
Hei i sommeren! Her er oppsummeringen av sakene det er verdt å få med seg fra uka som har gått. BARE KJEFT Å FÅ: Bergensavisen kunne lørdag melde at «fagbevegelsen tar fnb-oppgjør», med bilde av sju representanter fra arbeiderbevegelsen som, med armene korslagt over brystet stod oppstilt på tvers av veien, med bybanelinje og det hele. LO har saumfart FNB Bergens partiprogram på leting etter arbeidslivspolitikk, og konkluderer med at den er «ikke-eksisterende». Et utsagn fra FNB Bergens leder Trym Aafløy om at det er det samme for ham hva som står på ryggen til dem som pleier våre eldre og syke, bare de gjør en god jobb, bekymrer fagbevegelsen. Til BA svarer Aafløy at han er skeptisk til privatisering og ikke vil akseptere nedgang i lønn eller dårligere arbeidsforhold: «Vær så snill å ikke henge dette Høyre-stempelet på meg». Tirsdag publiserte samme avis intervjuer med åtte tidligere ansatte, én med navn og bilde, som kritiserer Aafløys fremferd som arbeidsgiver i vin- og sjokoladeforretningen han drev. Senere bekreftet tidligere gjester til Bergens Tidende at de hadde sluttet å bruke kafeen fordi Aafløy kjeftet opp egne medarbeidere i full offentlighet. Aafløy avviser anklagene, og mener det er en drittpakke fra Ap. Klassekampen kommenterer tilsvaret under overskriften «Trympsk». BRUTALT FOR FRP: Om Aafløy synes det blåser på toppene i Bergen, kan han trøste seg med at han ikke er i Siv Jensens sko. «Katastrofemåling for Frp» kunne TV2 melde mandag, faktisk den verste på 24 år. Så ille er situ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.