Her taler han sammen med Breivik-apologet: Stifter av forlaget «Legatum» var i jødefiendtlig og rasistisk nettverk

Da den dresskledde amerikaneren Greg Johnson hadde snakket seg varm i selskapslokalet Bekkelagshuset i Oslo, ville han forklare hvordan det henger sammen at jødene kontrollerer Norge:

«Vi mistet kontroll på kulturen vår, vi mistet kontrollen over utdanningsinstitusjonene våre, og derfor mistet vi kontrollen på politikken og vår skjebne – fordi vi lot denne fremmede gruppen, jøder, komme inn og orme seg inn maktposisjoner. De styrer vårt land, og – fordi vi har så mye makt over deres land (Norge, red. anm.), også deres land – inn i glemselen. Og det må ta slutt».

«Scandza Forum» i Oslo 1. juli 2017 var en konferanse der talere uten omsvøp snakket på vegne av «den hvite rasen», om nordmenns «rasebevissthet» og om hvordan man skal oppnå «massedeportasjon» av alle «ikke-hvite».

Johnson vitset om å slå folk på venstresiden med batonger, mens en annen taler snakket om «meksikanere og svarte» som en «trussel».

Én av deltagerne på konferansen var romsdalingen Bjørn Christian Rødal (36), den gang nestleder i partiet Alliansen under Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

Våren 2023 har Rødal og en annen høyreradikal aktivist, Tore Rasmussen i partiet Norgesdemokratene, søkt medieoppmerksomhet rundt deres nye forlag, Legatum Publishing. Forlaget vil nå «studenter, foreldre og barn» med innvandringsfiendtlige bøker kjent fra den såkalte identitærbevegelsen.

  • Les også:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.