Tidligere nynazist er listetopp for Norgesdemokratene: Her poserer han med britisk høyreekstremist i 2018 

Foto: Generation Identity (via Hope Not Hate)

– Jeg ønsker ikke å bidra til Filter Nyheter utover å påpeke at dette fremstår som et personangrep og en drittpakke.

Det uttaler Tore Johan Rasmussen (42) etter å ha fått tilbud om å kommentere og nyansere temaene i denne artikkelen.

Norgesdemokratene (som nylig skiftet navn fra Demokratene) har i 2023 valgt å satse på Rasmussen, som nå er partiets toppkandidat i kommunevalget i Haugesund:

Rasmussen profilerer seg i dag som forlegger i «Legatum Publishing», som utgir bøker som internasjonalt særlig er populære i miljøer som ønsker en intellektuell ramme rundt ideer om etnisk renhet og massedeportasjoner av innvandrere. 

Var nynazist i flere år

Tore Rasmussen var ved inngangen til 2000-tallet aktiv i voldelig, organisert nynazisme i Norge samtidig med noen av de mest dramatiske hendelsene i miljøet.

Han har har tidligere indikert at han kom i kontakt med høyreekstremt tankegods som 13-åring og at han som 17-åring ble med i Vigrid. Rasmussen vil overfor Filter Nyheter ikke tidfeste når han brøt med miljøet.

Vigrid var en kvasi-religiøs, nazistisk sekt rundt lederen Tore W. Tvedt, inspirert av terror-orientert høyreekstremisme i USA, der det å forberede seg på væpnet «rasekrig», attentater...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.