Vi tar hatet på alvor

I fem år har Filter Nyheter jobbet målrettet med kritisk og gravende journalistikk for å avdekke fremveksten av høyreekstreme, raseideologiske og muslimfiendtlige miljøer i Norge og verden.

Etter arbeid i felt har vi publisert grundige reportasjer om nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM), hvem de er og hva de står for.

Vi har omtalt hvordan sentrale talere ved møter for «hvite nasjonalister» i Oslo tidligere har hyllet Breiviks begrunnelse for 22. juli-terroren.

Filter Nyheter har avslørt hvordan partiet Alliansen er blitt en arena for tenåringer og unge menn i 20-årene som omfavner jødehat og nazistiske manifester.

Vi har undersøkt hatet i norske kommentarfelt, omtalt aktørene bak lukkede Facebook-grupper, samt avdekket forbindelser mellom ulike aktører på politikkens ytre høyre-side i Norge og internasjonalt.

Dette gjør vi for å ta hatet på alvor.

I 2021 er det ti år siden den høyreekstreme terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli.

Vi mener det journalistiske arbeidet for å belyse, avdekke og avsløre miljøer og aktører som deler rasisme, jødehat og muslimfiendtlighet er viktigere enn noensinne.

Derfor sammenstiller vi nå våre beste reportasjer, artikler og analyser til et spesialmagasin.

«Det farlige hatet» vil gi leserne et innblikk i hvordan det urovekkende tankestoffet har fått vokse seg større de siste årene.

Denne typen journalistikk koster tid og penger. Men å fortsette med stadig nye undersøkelser i høyreekstreme miljøer og om unge nordmenns ferd mot radikalisering, skal fortsatt ha høyeste prioritet for Filter Nyheter. Derfor håper vi at du som leser dette vil være med og støtte oss. Uten dere får vi ikke dette til.

Blir du abonnent i dag får du magasinet hjem i postkassa og vissheten om at pengene dine brukes til mer gravende journalistikk på Filter-måten.

Om du kjøper et abonnement nå, rekker vi å sende deg spesialmagasinet «Det farlige hatet» i slutten av juli – og går du for et årsabonnement sender vi deg også et bærekraftig handlenett. NB! Som følge av stor etterspørsel har vi forlenget denne fristen til 02. august klokken 23:59.

Støtt grundig journalistikk – og ta hatet på alvor.