Fransk ytre høyre-presidentkandidat dømt for å oppfordre til rasistisk hat eller vold


PRESIDENTKANDIDAT DØMT: Klokken 14.00 i dag ble det klart at Frankrikes ytre høyre-presidentkandidat, Eric Zemmour, blir dømt for å oppfordre til rasistisk motivert «hat eller vold». Zemmour er bøtelagt med nær 100 000 norske kroner, etter at han i en tv-sending i september 2020 sa enslige, mindreårige flyktninger er «tyver, mordere og voldtektsmenn – det er alt de er». Videre sa han at de må sendes tilbake fordi de «koster oss penger». Zemmours advokat mener det ikke er et «snev» av rasisme i presidentkandidaten, men at han kun beskriver virkeligheten. Det er foreløpig ikke kjent om dommen vil ankes. Les mer om Filter Nyheters profil av Zemmour her.


LAVINTENSIV FORVERRING: Det svenske forsvaret opplyser at seks russiske krigsskip som forrige uke seilte i Østersjøen nå er i ferd med å forlate området. Ved 11-tiden mandag befinner fartøyene seg på høyde med Trelleborg i Skåne, og tre av dem skal være på vei ut i Kattegat, ifølge Dagens Nyheter. Forsvarsledelsen mener det pågår en «lavintensiv forverring» av sikkerhetssituasjonen og at det er grunn til å være på vakt, skriver SVT. I helga trappet Sverige kraftig opp det militære nærværet blant annet på Gotland, ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.