«Intellektuell» rasisme og voldelige tilhengere: Dette er Frankrikes nye presidentkandidat

Om han ikke er Frankrikes mest kontroversielle mann, så er han i det minste Frankrikes mest kontroversielle presidentkandidat. 

Den muslimfiendtlige skribenten, forfatteren og tv-verten Éric Zemmour, partileder for Reconquête (oversatt: gjenerobring), har gjort sitt ekstreme verdensbilde kjent som fast kommentator i et populært debattprogram i beste sendetid på CNews, Frankrikes versjon av Fox News. I sin tid bidro Fox News til å bygge opp Donald Trumps kandidatur og presidentskap, noe CNews og populistiske Zemmour har lært og blitt inspirert av.

Éric Zemmour, fransk presidentkandidat (Foto: Wikimedia Commons)

Nevnt 4167 ganger i fransk presse – på én måned

63-åringen måtte imidlertid slutte i sitt faste program etter at det franske medietilsynet trådte inn.

Tilsynet følger opp at politikere gis en jevnt fordelt taletid i radio og tv. Selv før den spissformulerte polemikeren lanserte seg som presidentkandidat, anså medietilsynet CNews-frontfiguren som en aktør i den nasjonale debatten.

I september hadde den politiske provokatøren fått mer enn elleve timer på lufta i fransk tv. Til sammenligning fikk ordføreren i Paris t...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.