Fire volds- og trusselepisoder mot Ap og AUF under årets valgkamp – dette vet vi

AUF-erne heier fram Jonas Gahr Støre etter partilederdebatt utenfor Studentersamfunet i Trondheim.

I kjølvannet av terrorangrepet 22. juli 2011 har en tredjedel av ungdommene som var på Utøya blitt utsatt for hatefulle ytringer eller trusler, ifølge «Utøyastudien». Forrige uke ble én Arbeiderparti-politiker og et AUF-medlem ved to ulike anledninger fysisk angrepet i valgkamp-sammenheng. Tidligere i valgkampen har to andre AUF-politikere blitt truet mens de har stått på valgkampstand. Dette vet vi så langt om hva som har skjedd:

Slått mens han ventet på Støre

Utenfor Studentersamfundet i Trondheim ble AUF-politiker Mathias Solli (20) slått til – med et glass – sent på kvelden torsdag 2. september. Sammen med rundt 30 andre AUF-ere ventet Solli på partileder Jonas Gahr Støre som deltok på den direktesendte partilederdebatten. Ungdommene hadde med seg bannere og partieffekter for å heie han fram og feire en «vel gjennomført» tv-debatt. Solli var blant dem som hadde på seg en rød AUF-genser. Vitner beskriver overfor Adressa at mannen hoiet og ropte mot AUF-ungdommene på avstand. De hørte ham rope at «Breivik hadde rett» og «dere skal alle dø». Solli ba mannen om å gå fra stedet, og det beskrives som at AUF-eren etter dette ble uprovosert slått i ansiktet. Gjerningsmannen forsvant fra stedet med en gang. Politiet ble varslet klokken 22.47 og en patrulje kom til stedet omtrent ti minutter senere. [caption id="attachment_79166" align="alignnone" width="2016"] Jonas Gahr Støre møtte AUF-erne i Trøndelag etter partilederdebatt på Studentersamfundet. Han fikk først vite om voldsepisoden senere på kveld...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.