Nyhetsbrev 9. september: Alt duket for sperregrense-drama

God ettermiddag!

LISTHAUG EN AV VALGVINNERNE? Heller ikke NRKs siste såkalte supermåling (Norstat, 11500 respondenter) før valget indikerer noe borgerlig mirakel de siste valgdagene, selv om både Frp og Venstre ser ut til å gå litt fram samtidig som Senterpartiet er nede på 11,9 prosent og hårfint bak Frp. Samtidig er det ikke mulig å slå fast hvilke av småpartiene som når sperregrensa på mandag, og dermed heller ikke om en antatt Støre-regjering kan styre med et Ap+Sp+SV-flertall. På NRKs måling er både Venstre, KrF, MDG og Rødt over grensa for å bli overøst med utjevningsmandater, men ingen ser femtallet på enkeltmålingen. Den ligger forøvrig ganske nær snittet av alle septembermålingene
    Forøvrig anslår NRK-målingen også oppslutningen til høyreradikale Demokratene, til én prosent.
    Det er under 100 timer igjen til valglokalene stenger. Allerede onsdag kveld hadde over 1,3 millioner nordmenn avlagt stemme, og trolig vil forhåndsstemmene i år være flere enn de som går til urnene 13. september.

KONTROLLERTE IKKE : Stortinget skal nå gjennomgå  praktiseringen av både etterlønn og pendlerboliger etter de siste avsløringene i Dagens Næringsliv og Aftenposten om politikere som sitter igjen med økonomiske fordeler de ikke ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.