Filter forklarer: Sperregrensa

Når det er stortingsvalg er det mye snakk om sperregrensa. Den som gjør at det er så viktig for småpartiene å komme over 4 prosent. Havner du under streken, er løpet nesten kjørt. Mange tror at et parti må ha minst 4 prosent av stemmene for å komme inn på tinget. Men det stemmer ikke. Så lenge du har nok stemmer i ett og samme fylke til å nå opp i dette fylket, er du inne! Det finnes derfor eksempler på at partier har kommet inn på Stortinget med langt færre enn 4 prosent av stemmene i hele Norge. Sånn som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.