Ekspert om Sola-brannen: – Elbiler helt irrelevant

Faksimile Avinors Facebookside, Dagbladet og TV2.

Det gigantiske garasjeanlegget på Sola flyplass brente i timesvis tirsdag kveld og gjennom natten. Det var lite brannvesenet kunne gjøre, annet enn å vente brannen ut. Brannen antente en debatt om brannsikkerhet og elbiler som spredte seg raskt på sosiale medier. Det startet med at de første meldingene fra Stavanger gikk ut på at brannen hadde startet i en elbil, noe mange norske medier videreformidlet fra politiet. Raskt kom konklusjoner i kommentarfelt av typen elbiler er «livsfarlige brannbomber» som «bør forbys». Overskrifter eller løsrevne utdrag fra den seriøse mediedekningen i Norge kunne fort gi inntrykk av at el-biler generelt er mer brannfarlige enn andre kjøretøy.

  • TV2.no lagde forsidesak med tittelen «Så fort kan elbilen ta fyr», men artikkelen handler om hva som kan skje om man bruker feil utstyr til å lade bilen – ikke at elbiler tar lettere fyr eller brenner oftere enn andre biler.
  • Dagbladet slo tirsdag opp tittelen «- Frykter p-hus med elbiler» basert på et intervju med Svein Knutsen, seksjonsleder i kompetanseavdelingen i Rogaland brann og redning IKS. Knutsens premiss var imidlertid at bilbrann i elbil er vanskelig å slukke hvis batteripakken tar fyr.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.