Drev valgkamp med kjent høyreekstremist i 2021 – nå har Norgesdemokratene gitt ham verv og førsteplass på valgliste

Bjørn Inge Johansen i det høyreradikale partiet Norgesdemokratene sammenligner statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) med Adolf Hitler og mener opposisjonelle som ham selv kan sammenlignes med jødene i Nazi-Tyskland:

– Nå er det «konspirasjonsteoretikerne», alle som er uenige, som er jøder. Bare hør retorikken til Støre og finn noen gamle svart-hvitt-videoer fra Adolf Hitler. Når Adolf Hitler sier «jøde», bytt ut det med «konspirasjonsteoretiker». Det skal jeg fortelle deg, Jonas Gahr Støre har stjålet talene hans, sier Johansen til Filter Nyheter.

– Det er ganske sterkt å sammenligne Støre med Hitler?

– Ja, er du sikker på det? Har du hørt talene til Hitler før han ble valgt som kansler?

Johansen er i høstens valg førstekandidaten til Norgesdemokratene i Orkland kommune i Trøndelag og står på sjetteplass på partiets liste til fylkestingsvalget.

Han er også blitt betrodd rollen som leder for Norgesdemokratenes lokallag i Orkland.

Johansens foraktfulle referanser til nazismen er paradoksal: I forrige valgkamp, for to år siden, var han listetopp for Alliansen – et parti ledet av den kjente høyreekstremisten Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Sistnevnte har satt nynazister på valglistene og oppfordret unge tilhengere om å oppsøke nazistiske ideologer og manifester.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.