Dette mener partiene om EUs nye asylordning

Montasje
EU ble nylig enige om at medlemslandene i fellesskap skal ta hånd om flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet og settes i land i Europa. Avtalen kom i stand på overtid - du kan lese den her. Men konflikten om hvordan Europa skal dele flyktninger mellom seg har så stor sprengkraft at mange fortsatt frykter den kan rive EU i stykker. Selv om Norge ikke er med i EU påvirkes også vi av avtalen, gjennom Schengen-samarbeidet og Dublin-avtalen. Det er i praksis den sistnevnte avtalen, som regulerer hvordan asylsøkere tas opp i europeiske land, som endres nå. Den […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.