Helsesøstre protesterer på at Oslo utpekes som vaksineversting — Flere bor ikke her engang

Inge har tatt med sønnen Johannes til Grønland helsestasjon for vaksinering den dagen Filter Nyheter er på besøk.

I fjor døde 35 personer av meslinger i Europa, og godt over 21 000 personer ble smittet, en økning på 400 prosent ifølge WHO. På grunn av utviklingen vil Arbeiderpartiet at regjeringen skal utrede om kommuner som ønsker det skal få lov til å ha obligatorisk vaksineinnkalling mot meslinger for barn under 16 år. Forslaget er fremmet til Stortinget. Partiet viser spesielt til utviklingen i enkelte bydeler i Oslo. Arbeiderpartiet trekker i sin argumentasjon fram statistikk som sier at i enkelte bydeler i hovedstaden er så få som 77 prosent av 16-åringene vaksinert. [caption id="attachment_3587" align="alignright" width="400"] Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd i Oslo kommune.[/caption] Byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), er blant dem som derfor har tatt til orde for å utrede muligheten for å nekte familier med uvaksinerte barn å reise til steder med meslingutbrudd, for å hindre både at disse barna blir syke, men også faren for at disse drar med seg smitten tilbake til uvaksinerte «lommer» i befolkningen her hjemme. Reiseforbudet skal gjelde for områder med forhøyet risiko for utbrudd av sykdommen. Det er St. Hanshaugen bydel som har den jumboplassen, med Gamle Oslo og Frogner hakk i hel med 83 prosent. Anbefalingen fra helsemyndighetene er at 95 prosent av befolkningen bør være vaksinert for at ep...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.