Dette kan du vente deg av høringen om Kongress-stormingen

SANNHETENS TIME: Den tv-sendte, offentlige høringen til komiteen i Representantenes hus som har gransket stormingen av Kongressen 6. januar i fjor starter i kveld. Høringen vil gi offentligheten et dypere innblikk i hva den svært omfattende etterforskningen har ført til av ny kunnskap om forsøkene på å stanse Joe Bidens overtakelse av presidentembetet, og det er blant annet varslet at vi skal få se forhåndsteipede vitnesbyrd fra medlemmer av Donald Trumps stab.

Blant det Politico lurer mest på: Koordinerte noen av militslederne som deltok i stormingen seg med noen i Det hvite hus eller i Trumps valgkamporganisasjon? Hva foretok Trump seg i de tre timene stormingen pågikk? I hvilken grad var Trump og hans folk faktisk forledet til å tro at resultatet i presidentvalget var et resultat av storstilt juks og uregelmessigheter? Hvem briefet Trump før den famøse telefonsamtalen med delstaten Georgias valgsjef, der presidenten prøvde å presse ham til å «finne» 11 780 Trump-stemmer, slik at Trump skulle vinne delstaten? Og hva annet foretok Trump seg for å få valgmedarbeidere til å vippe resultatet i hans favør?


TILBAKE TIL LOCKDOWN: 2,7 millioner innbyggere i Shanghai må tilbake i lockdown, bare en uke etter at storbyen omsider åpnet t-baner og butikker etter en to måneder lang og svært streng nedstengning. Nå skal folk i distriktet Minhang underlegges det myndighetene kaller «stengt styring» inntil samtlige er testet for covid-19. Kinas nulltoleransepolitikk for coronasmitte innebærer at alle positive tilfeller isoleres og at nærkontakter – som i praksis kan bety hele boligblokker eller lokalsamfunn – må i karantene. Dagens kunngjøring har skapt frykt for at massetestingen vil finn...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.