6 punkter fra dommen: Derfor vant Youtube-Dennis rettssaken mot «Tappelino»

Skjermdump: En av de såkalte «exposed»-videoen til Foss.
Vi har lest den ferske dommen fra Oslo tingrett, der youtuberen Benjamin «Tappelino» Falmark Foss (19) er dømt for ærekrenkelser mot Dennis Vareide fra Youtube-duoen «Prebz og Dennis». Foss må betale oppreisning på 50 000 kroner i tillegg til saksomkostninger på 90 000 kroner hvis dommen blir stående. Utfallet i den første norske saken om «exposed»-trenden på Youtube kan få stor betydning for lignende saker i årene framover. (Dennis Vareide antyder dessuten at flere kan bli saksøkt for å ha viderebragt eller diskutert Tappelino-videoene) Her er de mest interessante begrunnelsene i den knusende dommen fra tingretten: 1) Youtubere har ikke mer ytringsfrihet enn […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.