Comeback for Netanyahu med ytre høyre i Israel

Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu seen during a Conference at the ICC in jerusalem. on May 22, 2012. Photo by Yoav Ari Dudkevitch

COMEBACK FOR «BIBI»: Israels lengest-sittende statsminister Benjamin Netanyahu er i ferd med å gjøre comeback, fortsatt tiltalt i korrupsjonssaken som felte ham for ett år siden, og denne gang ved hjelp av ytre høyre-partiet Religiøs Sionisme. Det blir tredje størst i Knesset etter gårsdagens valg, på tross av et lederskap som tidligere er dømt for rasistisk, anti-arabisk språkbruk og inntil nylig argumenterte for å utvise alle palestinere fra Israel. Også de ultraortodokse partiene gjør et sterkere valg enn forventet. Slike koalisjonspartnere vil neppe gjøre det lettere for «Bibi» å oppfylle valgløftene om å fortsette prosessen med å normalisere landets diplomatiske forhold til sine naboer. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.