Russiske «Davíd» (26) sitter i rullestol – ble likevel kalt inn til krigen

26 år gamle Davíd fra St. Petersburg ble lam i begge beina etter en sykehustabbe i Russland da han var nyfødt. I oktober fikk han brev om å kjempe i Ukraina.

– Jeg ble veldig overrasket over å havne i denne absurde situasjonen, sier «Davíd» i en videosamtale med Filter Nyheter, ved hjelp av en tolk i Norge.

26-åringen ønsker ikke å bruke sitt eget navn utad i frykt for represalier.

Davíd forklarer at en mislykket operasjon er grunnen til at han havnet i rullestol. Da han ble syk som barn ble han tatt med til sykehus, og legen traff feil punkt i ryggmargen da de undersøkte ham.

– Jeg hadde hjerneslag. Mens de holdt på å sette diagnosen tok de en prøve fra ryggmargen og da gikk det feil, forklarer han.

Ordre om å verve seg

Filter Nyheter har tidligere skrevet om tomme gater i de russiske storbyene fordi mange russere ikke har turt å reise kollektivt, dra på kontoret, til frisøren eller gå på restauranter.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.