Iván (26) forteller om flukten fra Putins mobilisering: – Kunne aldri ha skutt ukrainere

Foto: Privat

Etter en vellykket ukrainsk motoffensiv i de østlige delene av Ukraina, kunngjorde Russlands president Vladimir Putin en «delvis mobilisering» av 300 000 nye soldater, den 21. september.

Bare fem minutter etterpå bestilte Iván K. (26) fra Moskva, som ikke ønsker etternavnet sitt på trykk, togbilletter for å komme seg ut av Russland. Iván hadde allerede bodd i Tbilisi, Georgias hovedstad, fra mars til starten av september på grunn av krigen. I starten av september reiste han tilbake igjen for å hjelpe moren hjemme.

Iván forteller at politiet flere ganger banka på døra hos moren for å verve ham til krigen mens han var i Georgia.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.