Politiets utbetalinger til NNPF slaktes av granskerne: Brøt regler med bevilgninger, gaver og kontingent i mange år

Utvalgsleder Anne-Mette Magnussen la onsdag fram granskningsrapporten om politiets forhold til NNPF.

Politi- og justis-topper i Norge har i en årrekke brutt statens økonomiregelverk med ulike former for utbetalinger til Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) – en privat, politisk organisasjon.

Den tvilsomme pengebruken blir verre av at ansatte i Politidirektoratet kan ha brutt habilitetsregler da de bevilget hundretusener til foreningen mens de selv var medlemmer.

På toppen av dette har noen av de øverste lederne sørget for «gaver» til NNPF fullstendig i strid med regelverket.

Det er blant funnene i den over 200 sider lange rapporten fra det regjeringsoppnevnte utvalget som i ett år har gransket rolleblanding i politiet knyttet til NNPF.

«Utvalget har lagt til grunn at utbetalinger ikke har vært i tråd med økonomiregelverket og at finansiering har skjedd uten tilstrekkelig reflektert saksbehandling», skriver Rolleforståelseutvalget, ledet av professor Anne-Mette Magnussen.

Granskningen viser også til en internrevisjon i politiet i 2022, der det går fram at det har «eksistert en praksis for utbetalinger til organisasjoner utenfor de fastsatte tilskuddsordningene, som ikke har vært i tråd med økonomiregelverket».

  • Les også:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.