30 år med samrøre i politiet: «Kvasi-vitenskap», millioner og politikk i uniform

«Uniformerte politibetjenter på stand inne på skolen. Inviterer til dialog med elevene, og deler ut brosjyrer fra NNPF.» «1–2 uniformerte politibetjenter, samt trolig en representant for NNPF. De deler ut informasjonsmateriell fra NNPF». Slik lød planleggingsdokumentet da politiet skulle besøke videregående skoler over hele landet høsten 2015, i nært samarbeid med den ruspolitiske organisasjonen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF). Med miniforedrag og stands skulle de lekse opp for elevene om farene ved cannabis og andre rusmidler. Den landsdekkende markeringen «Narkotikafrie skoler» var et initiativ fra Justis- og beredskapsdepartementet, og daværende justisminister Anders Anundsen fra Frp frontet skolebesøkene i mediene. På forhånd ble […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.