Kommentar: Hvem skal stoppe det privatpraktiserende hasjpolitiet?

Politiets uakseptable inngripen i Unge Venstres valgkamp på grunn av en barnslig tegning av en joint, viser at samrøre mellom narkotikapolitikk og politiarbeid  har blitt en tillitskrise. Mye handler om Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), som har over 3000 medlemmer i politiet, påtalemyndigheten, Kriminalomsorgen, Forsvaret og Tollvesenet. NNPF representerer ikke politiet, men er en politisk organisasjon som blant annet er den mest høylydte motstanderen av cannabis-legalisering i det offentlige ordskiftet og i møter med beslutningstakere. NNPF skriver høringsuttalelser og driver lobbyvirksomhet på Stortinget for en mer straff-og-politi-basert ruspolitikk enn det toneangivende politikere i blant andre Høyre og Venstre i dag jobber for.  «Politiforeningens» […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.