Blogget i skjul fra brakka i Qatar: – Moderne slaveri

Malcolm Bidali sov i køyesenger med fem til sju andre personer da han jobbet som sikkerhetsvakt i Qatar. (Foto: Privat)

– Det var en følelse av å bli innlosjert mot vår egen vilje. Vi var ikke mennesker for dem. De refererte ikke til oss med navn, men med jobb-ID-en vår, sier Malcolm Bidali til Filter Nyheter.

Siktet for å spre «falsk» informasjon

To ganger jobbet den kenyanske 29-åringen som sikkerhetsvakt i Qatar, samtidig som landet var i full gang med å forberede seg til fotball-VM i 2022.

I mai 2021 skapte Bidali overskrifter verden over da han endte opp i Qatars strenge sikkerhetsfengsel, siktet for å spre desinformasjon.

Under pseudonymet «Noah» hadde sikkerhetsvakten publisert sju blogginnlegg om forholdene han og andre migrantarbeidere bodde og jobbet i.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.