Ble fjernet fra prosjekt etter rot med bistandspenger – UD ga ham millionkontrakt et halvt år senere

5. oktober skrev Filter Nyheter at det lille analyseforetaket Rhipto Rapid Response – Norwegian Center For Global Analyses i høst er under full granskning av både Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet, etter å ha fått utbetalt totalt 56,9 millioner kroner i statlige tilskudd.

Foreløpig krever departementene 12,7 millioner tilbakebetalt etter at de i vår oppdaget at alle prosjektregnskaper var feil og at «non-profit»-organisasjonen i realiteten hadde gått med overskudd i flere år.

Den Lillehammer-baserte virksomheten, stiftet av Christian Nellemann (55) og Rune Henriksen (45), har også brukt bistandsmidler fra UD til å kjøpe en hytte på fjellet for 3,8 millioner kroner.

Nå kan Filter Nyheter avsløre at Direktoratet for utviklingssamarbeid, Norad, i 2014 opprettet varslingssak mot et annet bistandsprosjekt som Christian Nellemann var leder for. Han var den gang ansatt i miljøstiftelsen GRID-Arendal. Rune Henriksen var hyret inn på prosjektet som konsulent.

Ifølge GRID-Arendal ble Nellemann fratatt prosjektleder-ro...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.