Ber politiet slutte med følelsesstyrte narko-utspill

STRYK TIL NARKOUTSPILL: Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ba mandag politiet om å slutte med «følelsesstyrte» utspill og advarsler om økende narkotikatrender i pressen: «Jeg leser disse presseklippene, særlig fra mindre lokalaviser som åpenbart ikke har lest rapporten. De følger det samme opplegget med 'bekymret', 'narkotika flommer over i bygda' – det er veldig lite kunnskapsbasert, vil jeg si [...] Vi må bevege oss bort fra de følelsesstyrte reaksjonene på alt mulig, og over til håndfast kunnskap». Det sa riksadvokaten under et seminar om rapporten til Rolleforståelseutvalget, et utvalg som har gransket båndene mellom politiet og Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Dagbladet. Rapporten riksadvokaten viste til er en medieanalyse skrevet av Birgitte Ellefsen som et vedlegg til granskningsrapporten. 

Riksadvokaten, som de siste årene har vært sentral i å korrigere politiets arbeid i mindre alvorlige narkotikasaker, trakk også fram en annen tendens: «Jeg forholder meg til hva politiske myndigheter måtte bestemme om hva som er gjeldende rett, men da blir man fort tatt til inntekt for et rusliberalt standpunkt». 


DET GÅR NED: Oljeprisen? Synker! Oslo og andre europeiske børser? Synker, særlig bank og olje!  Boligbyggingen i Norge? Sank som en stein i februar! Slik kan dagens økonominyheter kort oppsummeres. Kostnad...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.