Russland «provosert» av drone i Svartehavet

RUSSLAND ANSER HENDELSEN tirsdag morgen med et russisk Su-27-jagerfly og en amerikansk Reaper-drone over Svartehavet som en provokasjon. «Det amerikanske ubemannede luftfartøyet beveget seg bevisst og provoserende i retning russisk territorium med transponderne avslått» heter det i en kunngjøring fra landets ambassadør til USA. Russland hevder det ikke var kontakt mellom flyet og dronen, og at sistnevnte krasjet i havet etter en skarp manøver. 

USAs versjon av historien er at jagerflyet beveget seg skjødesløst og uprofesjonelt rundt og foran dronen, dumpet drivstoff på det og kom borti propellen slik at dronen styrtet. President Joe Biden og USAs allierte er underrettet, sier Pentagon. Reuters/CNN

HONDURAS VIL GJENOPPTA diplomatiske forbindelser med Kina. Dermed ser det ut til at president Xiomara Castro ofrer sine fulle diplomatiske forbindelser med Taiwan, som Honduras er et av bare 14 land som har i dag. Taiwans utenriksdepartement advarer landet mot å «gå i Kinas felle» – landet har ingen intensjoner som vil komme det honduranske folk til gode, skriver departementet. CNN/DN (NTB)

DET VAR STORBANKEN Goldman Sachs som var kjøper da Silicon Valley Bank (SVB) 8. mars solgte en verdipapirportefølje med milliardtap. Tapet startet prosessen som fredag endte med den nest største bankkollapsen i USAs histori...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.