Hvor har det blitt av tory-profilen Jacob Rees-Mogg? Lederen for Underhuset skapte furore da han demonstrativt inntok en svært avslappet holdning og tilsynelatende duppet av under en viktig brexit-debatt i begynnelsen av september:


For en måned siden lot han seg intervjue av radiokanalen LBC, der han kom med oppsiktsvekkende uttalelser om de 72 dødsofrene for den tragiske brannen i Grenfell Tower: «The common sense thing to do», ifølge Rees-Mogg, ville vært å forlate bygningen tross brannvesenets instruksjoner om det motsatte.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.

Siden har 50-åringen vært borte fra både radio og TV. Rees-Mogg var også fraværende da Det konservative partiet lanserte sitt valgprogram for halvannen uke siden, samtidig som statsminister Boris Johnson har nektet å svare på spørsmål om partikollegaen er tiltenkt en rolle i en eventuell ny regjering etter valget.

«Jakten på Rees-Mogg» er blitt en dille i venstreorienterte, britiske tabloider: En av Daily Mirrors politiske redaktører dro selv til valgkretsen North East Somerset for å finne ham, men uten hell (det var selvfølgelig hele poenget).