8 dager igjen: Rees-Mogg blir søkk borte, men dukker opp foran en stein

Hvor har det blitt av tory-profilen Jacob Rees-Mogg? Lederen for Underhuset skapte furore da han demonstrativt inntok en svært avslappet holdning og tilsynelatende duppet av under en viktig brexit-debatt i begynnelsen av september: For en måned siden lot han seg intervjue av radiokanalen LBC, der han kom med oppsiktsvekkende uttalelser om de 72 dødsofrene for den tragiske brannen i Grenfell Tower: «The common sense thing to do», ifølge Rees-Mogg, ville vært å forlate bygningen tross brannvesenets instruksjoner om det motsatte.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Siden har 50-åringen vært borte fra både radio og TV. Rees-Mogg var også fraværende da Det konservative partiet lanserte sitt valgprogram for halvannen uke siden, samtidig som statsminister Boris Johnson har nektet å svare på spørsmål om partikollegaen er tiltenkt en rolle i en eventuell ny regjering etter valget. «Jakten på Rees-Mogg» er blitt en dille i venstreorienterte, britiske tabloider: En av Daily Mirrors politiske redaktører dro selv til valgkretsen North East Somerset for å finne ham, men uten hell (det v...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.