36 dager igjen: Boris sammenligner Labour-lederen med Josef Stalin

Blir dette den villeste valgkampen i Storbritannia noensinne? Åpningen er i hvert fall en ufin blanding av slag under beltestedet og relativt oppsiktsvekkende uttalelser.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Statsminister Boris Johnson sammenligner i dag Labour-leder Jeremy Corbyn med Josef Stalins forfølgelse av kulakkene, de mer velstående bøndene som ble ansett som «fiender av revolusjonen» og derfor skulle «utryddes som klasse» på 30-tallet (svært mange ble deportert og henrettet). Det skjer i en kommentarartikkel i The Telegraph, der et sitat om Labours «avsky» for profitt pryder førstesiden: «De later som om hatet deres bare er rettet mot visse milliardærer - og de peker fingre mot individer med en skadefryd og hevngjerrighet som ikke er sett siden Stalin forfulgte kulakkene. I realiteten vil de øke skattene på alt: På pensjoner, forretninger, arv, hjem, hager», skriver Johnson i kommentaren. Men det er mer: I et intervju hos radiokanalen LBC tirsdag, fikk statsministerens nære allierte Jacob Rees-Mogg snakke fritt om brannen i boligkomplekset Grenfell Tower i 2017, der flere av de 72 dødsofrene fikk beskjed av brannvesenet om å holde seg i leilighetene sine i nesten to timer mens bygningen var dekt av flammer. «Jeg tror at alle og enhver - hvis vi var i en brann og uansett hva brannvesenet sa - ville ha forlatt den brennende bygningen. ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.