23 grunner til at dette bildet sier ALT om Brexit

Boris Johnson gikk på et historisk nederlag i det britiske parlamentet tirsdag kveld, da han tapte sin aller første avstemning som statsminister. Med 27 stemmers overvekt vedtok flertallet at Underhuset i dag skal debattere og stemme over den såkalte «Benn Bill», lovforslaget som vil stikke kjepper i hjulene for en «no deal»-brexit. Forslaget vil tvinge Johnson til å be EU om en utsettelse i tre måneder dersom han ikke klarer å fremforhandle en avtale innen 19. oktober, med mindre parlamentet vedtar at brexit uten avtale er greit. 21 tory-medlemmer stemte mot sin egen regjering, hvorpå Johnson gjorde alvor av truslene og ekskluderte samtlige med umiddelbar virkning (blant dem Nicholas Soames, barnebarnet til Johnsons store idol Winston Churchill). Debatten i forkant av voteringen var temmelig opphetet - og spesielt én person fikk gjennomgå, først i parlamentet, men ganske snart også i sosiale medier: Jacob Rees-Mogg. Den konservative brexit-fantasten er leder av Underhuset og statsministerens nære allierte. https://twitter.com/BarnabyEdwards/status/1169000958589902849 Flere ganger i løpet av debatten gikk han til angrep på sine meningsmotstandere for å være lite demokratiske, samtidig som han forsvarte regjeringens politikk og fnøs av alle som var bekymret på nasjonens vegne. https://twitter.com/JamesMelville/status/1169129393396092928 Da han fikk svar på tiltale fra sinte folkevalgte som påpekte hva som faktisk sto på spill, la Rees-Mogg seg demonstrativt bakover på en av benkene og viste med hele seg hvor lite interessert han var i å lytte til kritikken: https://twitter.com/MPphilwilson/status/1169039538838265856 Gesten ble selvfølgelig tolket som et uttrykk for både likegyldighet og ekstrem arroganse, også blant regjeringskritiske tory-medlemmer, som ustrålte en «cold hard anger», ifø...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.