Hvis du ikke satt pal foran livesendingen av den seks timers lange debatten om bioteknologi på Stortinget i går, så kan du lese et fortettet, fargelagt utdrag av det her. Hvis du lurer på hva utbryterne sa på talerstolen, så

STILLER SOM LEDERKANDIDAT: Venstre-politiker og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn erklærer i en videosnutt på Facebook at han stiller som lederkandidat i Venstre. Han sier han gjør det i håp om å få en åpen og samlende prosess fram mot ledervalget i høst. og ar han har ambisjoner om at partiets medlemmer ikke skal «se ned mot 4-tallet, men opp mot 10-tallet» frem mot neste stortingsvalg.

TERROR-SIKTELSE: PST har siktet en syrisk statsborger for terrorfinansiering. Han fremstilles for varetaktsfengsling i ettermiddag. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen, og avviser straffskyld.

JOBBET GRATIS SOM PERMITTERT: Aftenposten forteller i dag om hva som skjedde på Hankø hotell, beliggende på en øy ute i Oslofjorden, da Norge ble koronastengt. Arbeiderne ble permitterte, og deretter bedt om å jobbe flere timer dugnad. Hvis de ikke ville jobbe gratis «kunne de jo bare dra hjem», sa eieren. På dette tidspunktet var grensene stengte. Avisa har snakket med en arbeider som sier han skadet ryggen under dugnadsarbeidet, og måtte på sykehus. Han ble oppsagt. Eierne hevder dugnadsarbeidet var noe arbeiderne selv tok initiativ til.

TRUMP FAKTAMERKES AV TECH-GIGANTENE: Twitter har for første gang merket en av president Donald Trumps tweets som «villedende». I twittermeldingen kommer Trump med påstander om at stemmesedler sendt per post er utsatt for valgfusk, og at guvernøren i California benytter seg av denne metoden. Twitter har merket meldingen med et utropstegn, og setningen «få faktaene om stemmesedler». Ved å trykke på lenken åpnes et avsnitt hvor det vises til at utsagnet er udokumentert, og at stemmesedler per post ikke er knyttet til valgfusk, med henvisning til artikler i CNN og Washington Post.