1 dag igjen: Forspranget krymper betraktelig – tabloider advarer mot «katastrofe»

Statsminister Boris Johnson.

Oi, hvordan vil dette gå? I morgen stemmer britene. Det konservative partiet og statsminister Boris Johnson har lenge hatt en komfortabel ledelse på meningsmålingene. Basert på sin utvidede MRP-modell, anslo analysebyrået YouGov for to uker siden at toryene ville få et stort flertall med 68 seters overvekt i parlamentet.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Men mye har skjedd på kort tid (og du kan bla deg gjennom våre korte oppdateringer her for å se hva) i et valg som har handlet mest om brexit og det nasjonale helsevesenet NHS, i tillegg til de sedvanlige skandalene. Tirsdag kveld publiserte YouGov en ny undersøkelse der de konservatives forsprang har krympet betraktelig. Målingen gir toryene 339 av totalt 650 seter i parlamentet, altså et rent flertall på 28. Men tar man feilmarginen med i betraktningen, ligger partiet an til mellom 311 og 367 seter. Dermed åpner denne målingen – i motsetning til den forrige – for at det kan bli et såkalt hung parliament. Labour ligger an til å vinne 231 seter, Det skotske nasjonalistpartiet 41 og Liberaldemokratene 15, ifølge samme måling.
  • Et lite sveip bakover: I britiske valg etter krigen har situasjonen m...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.