Med bare 48 timer igjen til valgdagen, satte den venstreorienterte tabloiden Daily Mirror dagsorden i britisk politikk mandag: På forsiden publiserte de et bilde av antatt lungesyke Jack Williment-Barr (4), som i mangel på en seng måtte sove på gulvet ved et sykehus i Leeds.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.

Sykehuset har både bekreftet og beklaget hendelsen, som fikk Jacks mor til å uttale at hun ville stemme Labour for første gang i sitt liv: Hun hadde sett krisen i helsevesenet på nært hold. Men statsminister Boris Johnson hadde ikke så lyst til å se. Det ble tydelig i et intervju med ITV-reporter Joe Pike.

Videoen fra intervjuet viser hvordan Pike gjentatte ganger ber Johnson om å kommentere Daily Mirrors førstesideoppslag. Han holder opp mobiltelefonen sin med et bilde av den syke gutten, men statsministeren flytter ikke blikket.