2 dager igjen: Boris nekter å se på bilde av sykt barn – bråket begynner

Med bare 48 timer igjen til valgdagen, satte den venstreorienterte tabloiden Daily Mirror dagsorden i britisk politikk mandag: På forsiden publiserte de et bilde av antatt lungesyke Jack Williment-Barr (4), som i mangel på en seng måtte sove på gulvet ved et sykehus i Leeds.

  • Vi følger innspurten til parlamentsvalget i Storbritannia 12. desember med en kjapp oppdatering på den siste utviklingen. Deler av denne teksten er hentet fra vårt daglige nyhetsbrev, som du kan abonnere på her.
Sykehuset har både bekreftet og beklaget hendelsen, som fikk Jacks mor til å uttale at hun ville stemme Labour for første gang i sitt liv: Hun hadde sett krisen i helsevesenet på nært hold. Men statsminister Boris Johnson hadde ikke så lyst til å se. Det ble tydelig i et intervju med ITV-reporter Joe Pike. Videoen fra intervjuet viser hvordan Pike gjentatte ganger ber Johnson om å kommentere Daily Mirrors førstesideoppslag. Han holder opp mobiltelefonen sin med et bilde av den syke gutten, men statsministeren flytter ikke blikket. I stedet for å se på bildet, forteller Johnson at han ikke har hatt tid til å se på det. «Men se på det nå, statsminister», oppfordrer reporteren. «Jeg skal studere det senere», svarer Johnson, og fortsetter med å repetere Det konservative partiets talepunkter: «Vi tar dette landet fremover». https://twitter.com/joepike/status/1204018593656180736 Men det er mer: Når ITV-reporteren fortsetter å insistere på at statsministeren skal se på bildet, tar Johnson på et tidspunkt mobiltelefonen og putter den i sin egen lomme – fortsatt uten å ha sett på skjermen. «Du nekter å s...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.