«Vi teller dere»: Justiskomiteens leder skrev at han fører liste over «islamister» som skal utvises i 2025

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant og leder av justiskomiteen, Per Willy Amundsen, ga i en Facebook-tråd i natt uttrykk for at han lager en form for oversikt over nordmenn han definerer som islamister og som i hans øyne kommer med antisemittiske uttalelser. Amundsen så ut til å true disse personene med utvisning etter 2025 – underforstått neste gang Frp har mulighet til å få regjeringsmakt.

Tråden startet med et innlegg Amundsen postet sent torsdag kveld, der han bare skriver «All støtte til Israel» og merker innlegget med at han feirer Israels frigjøringsdag, som inntreffer i midten av mai. Tidligere på dagen hadde pro-palestinske aktivister markert seg utenfor Stortinget og forsøkt å sperre inngangen.

«Med Israel for folkemord. Psykopater», svarer en Facebook-bruker til Per-Willy Amundsen.

«Med Norge og Israel mot arabere som dreper mennesker, slik dere har for vane å gjøre. Så dra et annet sted med din moral. Det er som regel dere som dreper oss. Og islam har en hel gjeng med psykopater som dreper», responderte den tidligere justisministeren.

Vil «sende dere ut» etter neste valg

Amundsen skriver et annet sted i den samme tråden: «Islamister som ytrer seg her kan reise til helvete. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sende dere hjem til deres hjemland. Dersom du ytrer deg med antisemittiske holdninger her frem til 2025 kan vi rydde opp... Og sende dere ut».

«Vi teller dere», skriver han så. «Svaret er ja», skriver han på spørsmål om det betyr at han har en liste.

Det hele var skrevet i affekt og del...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.