Valg i Sverige: Så uenige er Frp med Sverigedemokratene

Montasje Jimmie Åkesson (SD) og Siv Jensen (Frp).
Det svenske riksdagsvalget ser ut til å bli et brakvalg for Sverigedemokraterna (SD), med partileder Jimmie Åkesson i spissen. Partiet har bygget seg opp på kraftig innvandringsmotstand, i likhet med Fremskrittspartiet her hjemme. Det gjør det nærliggende å tenke på de to som søsterpartier - men det er de altså ikke. Frp har tidligere brukt energi på å distansere seg fra sin tross alt langt mer rufsete kusine (?) i nabolandet, som har røtter fra den svenske nynazist-bevegelsen så sent som på 1990-tallet. I dag kvitter SD seg med gjenværende nynazister på valglistene så snart de avsløres i mediene. — Vi […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.