Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge lørdag 4. april:

Virus-situasjonen nå:

 • 5 550 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
 • 309 er innlagt på sykehus, 98 ligger i respirator.
 • 62 er døde.

Korona-nytt:

 • Hva skjer videre? Myndighetene vurderer ulike tiltak i ulike deler av landet– Differensierte tiltak basert på hvor mye smitte det er og ikke, er absolutt noe som vi ser på. Det gjør man i andre land også, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.
 • – Jeg tror vi må være innstilt på at vi vil ha ganske mange begrensninger en god stund fremover utover i vår, men det er ikke sikkert vi skal ha de samme begrensningene [som i dag, red.anm.], sier statsminister Erna Solberg (H).
 • Regjeringens videre strategi blir kjent tirsdag eller onsdag i neste uke. Rapportene fra ekspertutvalgene (som skal vurdere skolestenging, de samfunnsøkonomiske konsekvensene og virusets reproduksjonstall) holdes hemmelig inntil da.
 • Aldri før har staten satt inn så store tiltak mot en økonomisk krise – «koronagapet» i statsbudsjettet er foreløpig på 201 milliarder kroner. Flere detaljer her.
 • –  Leger på sykehusene må kjenne til, og være oppmerksomme på nevrologiske symptomer hos Covid-19-pasienter, sier leder Anne Hege Aamodt i Norsk nevrologisk forening. Dette kan være symptomer som hodepine, nedsatt bevissthet og forvirring.
 • Fylkesmannen i Oslo og Viken avslo fredag Oslo kommunes søknad om utvidede åpningstider for butikker i påsken – blir det koronakaos i Oslo-butikkene «ligger ansvaret hos Kjell Ingolf Ropstad», skriver Aftenposten-kommentator Kjetil B. Altstadheim.
 • «Nærmest 17. mai- tilstander», skriver Dagbladet om det yrende folkelivet i hovedstaden lørdag. Wow, hva skjer?
 • Les for øvrig denne om koronapandemiens forferdelige konsekvenser i Europa.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.