Utviklingen 31. mars: «Det er fortsatt usikkerhet»

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene i Norge tirsdag 31. mars:

Virus-situasjonen nå:

  • 4623 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 319 er innlagt på sykehus, 97 ligger i respirator.
  • 39 er døde.

Korona-nytt:

  • Et utvalg med representanter fra både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet skal fredag gi regjeringen råd om skolene og barnehagene kan åpne igjen etter påske. FHIs oppgave vil være å kartlegge koronasmitte blant barn.
  • I ettermiddagens pressekonferanse var Erna Solberg (H) tydelig på at veien videre er usikker. Rundt 8. april regner imidlertid myndighetene med å ha tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag til å fatte nye beslutninger.
  • Et positivt tegn er at antall koronainnlagte ved norske sykehus ikke har økt markant de siste dagene, men dette ble presentert som en gladmelding med forbehold under pressekonferansen (der 1000 nye nødrespiratorer var den største nyheten).
  • Natt til tirsdag ble partiene på Stortinget enige om den tredje krisepakken til norsk nærings- og arbeidsliv, der flere nye momenter er kommet til:
  • Kommuner og fylker får en straksbevilgning på totalt fem milliarder kroner, mer penger går til veivedlikehold og rassikring og én milliard av det utvidede lånet til studentene er omgjort til stipend (se en liste over de viktigste punktene i bunnen av denne...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.