Utviklingen 19. mars: Slik skal hun redde Norwegian

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste korona-nyhetene fra Norge i dag, torsdag 19. mars:

Virus-situasjonen nå:

Krisepakke til luftfarten:

  • Regjeringen ved næringsminister Iselin Nybø (V) opplyste på en pressekonferanse torsdag kveld at Norwegian potensielt kan få tilgang på tre milliarder kroner i en garantiordning for luftfarten.
  • Regjeringspartiene, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet er blitt enige om krisepakken, som i praksis er statlige lånegarantier med en ramme på totalt seks milliarder kroner fordelt på selskapene med flylisens i Norge.
  • Mer detaljert: Lån til selskapene garanteres opp til 90 prosent, mens de øvrige 10 prosentene må garanteres av en kommersiell bank eller finansinstitusjon.
  • Selskapene må også ha en egenkapitalgrad på åtte prosent. Det har ikke Norwegian. Likevel åpner krisepakken for at selskapet kan få tilgang på lånegarantiene i tre faser.
  • Første fase er en garanti på 300 millioner gitt at en bank gir tilsvarende for 10 prosent av summen. I andre fase vil selskapet få 1,2 milliarder til rådighet, men bare dersom kreditorene går med på lettelser i renter og avdrag i en tremånedersperiode. I tredje fase er kravet at Norwegian forbedrer egenkapitalen sin.

Andre korona-nyheter:

  • Regjeringen ved helseminister Bent Høie (H) forbyr hyttereiser til andre kommuner. – De har ikke kapasitet til å ta seg syke hyttefolk, sier Høie om småkommunene med mange fritidseiendommer.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.