Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste korona-nyhetene i Norge tirsdag 14. april:

Virus-situasjonen nå:

  • 6 623 personer er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 203 er innlagt på sykehus, 53 ligger i respirator.
  • 139 er døde.
  • Det såkalte reproduksjonstallet for smitten er fortsatt 0,7, opplyste avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet under dagens pressekonferanse.

Mer korona-nytt:

  • Opposisjonen er splittet i synet på om den såkalte koronaloven, som gir regjeringen utvidede fullmakter, bør forlenges. Frp åpner for en forlengelse, noe som kan gi regjeringen flertall. Sp og Rødt har sagt tydelig nei, mens Ap og SV er i tenkeboksen.
  • Det er ikke bare barnehagene som åpner i neste uke – også politidistriktene vil åpne for utvalgte tjenester, deriblant utstedelse av pass. Det fortalte justisminister Monica Mæland (H) under dagens pressekonferanse.
  • En veileder for smittevern i barnehagene skal sendes ut onsdag denne uka. Den vil blant annet handle om å holde syke barn hjemme, legge til rette for god hygiene som håndvask og redusere gruppestørrelser og kontaktmønster, opplyste Line Vold i FHI i ettermiddag.
  • Flere kommuner i nord fjerner lokale karanteneregler – populært kalt «søringkarantene» – fra og med tirsdag. Dette gjelder blant andre Tromsø, Bø, Narvik og Sortland. Én av grunnene er at smitten allerede har spredt seg til store deler av landsdelen.
  • Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår i nye økonomiske prognoser at bruttonasjonalproduktet i Norge vil falle med 6,3 prosent i år, samt at arbeidsledigheten vil øke til 13 prosent. Dette vil gi oss den høyeste arbeidsledigheten i Nord-Europa (før både den og BNP bedrer seg i 2021). Totalt tror IMF at verdensøkonomien vil krympe med 3 prosent på grunn av koronakrisen.
  • I påskedagene fra onsdag til mandag har NAV mottatt 11 000 nye søknader om dagpenger. Så langt i år er det kommet inn 416 600 søknader. Sammenligningsgrunnlaget: 160 500 søknader for hele 2019.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.