Utviklingen 14. april: Vi kan få nordeuropas høyeste arbeidsledighet

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste korona-nyhetene i Norge tirsdag 14. april:

Virus-situasjonen nå:

  • 6 623 personer er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 203 er innlagt på sykehus, 53 ligger i respirator.
  • 139 er døde.
  • Det såkalte reproduksjonstallet for smitten er fortsatt 0,7, opplyste avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet under dagens pressekonferanse.

Mer korona-nytt:

  • Opposisjonen er splittet i synet på om den såkalte koronaloven, som gir regjeringen utvidede fullmakter, bør forlenges. Frp åpner for en forlengelse, noe som kan gi regjeringen flertall. Sp og Rødt har sagt tydelig nei, mens Ap og SV er i tenkeboksen.
  • Det er ikke bare barnehagene som åpner i neste uke – også politidistriktene vil åpne for utvalgte tjenester, deriblant utstedelse av pass. Det fortalte justisminister Monica Mæland (H) under dagens pressekonferanse.
  • En veileder for smittevern i barnehagene skal sendes ut onsdag denne uka. Den vil blant annet handle om å holde syke barn hjemme, legge til rette for god hygiene som håndvask og redusere gruppestørrelser og kontaktmønster, opplyste Line Vold i FHI i ettermiddag.
  • Flere kommuner i nord fjerner lokale karanteneregler – populært kalt «søringkarantene» – fra og med tirsdag. Dette gjelder blant andre Tromsø, Bø, Narvik og Sortland. Én av grun...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.