USA vil gi Ukraina kraftigere luftvern

GIR UKRAINERNE KRAFTIGERE MISSILER: USAs forsvarsdepartement forbereder å donere det såkalte Patriot-systemet for luftvern til Ukraina – et enda kraftigere missilsystem med lengre rekkevidde enn det norskproduserte NASAMS-systemet ukrainerne allerede har mottatt. Slik skal det ukrainske forsvaret bli bedre i stand til å avverge russiske luftangrep, også fra ballistisk skyts og cruisemissiler, ifølge CNNs kilder i Pentagon. De tror forsvarsminister Lloyd Austin og president Joe Biden vil signere ordren snarlig, slik at de første systemene raskt kan være underveis, og ukrainske luftvernartillerister kan starte sitt kræsjkurs i bruken av systemet, en prosess som vanligvis tar måneder. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.