USA: FTX-gründeren bygget kryptobørs på «fundament av bedrag»


DEN ARRESTERTE GRÜNDEREN i det konkursrammede kryptoselskapet FTX, Sam Bankman-Fried, er nektet kausjon på Bahamas. Det kan øke sannsynligheten for at han blir utlevert til hjemlandet USA, noe han har indikert at han vil motsette seg. Bankman-Fried har nå en av landets mest alvorlige straffetiltale for svindel hengende over seg. Hans kryptobørs var «bygget på et fundament av bedrag» og brukte kundenes innskudd for å finansiere politisk påvirkning, kjøpe overdådige eiendommer og investere i andre selskaper, mener det amerikanske finanstilsynet. New York Times/BBC News

EN DOMSTOL I PERU har avvist eks-president Pedro Castillos anmodning om å løslates. Castillo har bedt politi og militære om å «slutte å drepe» demonstrantene som krever at han gjeninsettes som statsleder. Landets forsvarsminister sier de væpnede styrkene nå skal  ta kontroll over landets viktigste infrastruktur for å bsekytte det mot opprørere. Seks er så langt omkommet under demonstrasjonene mot avsettelsen av Castillo. AFP/Reuters

GIVERLANDSKONFERANSEN i Paris ender med løfter om mer enn en milliard dollar i hurtig hjelp til reparasjon av infrastruktur i Ukraina. Mer enn 50 land deltok. I USA skal det nærme seg en avgjørelse på å donere ukrainerne missilforsvarssystemet Patriot. I dag tidlig er Kyiv igjen rystet av kraftige eksplosjoner. Flyalarm og luftvern er aktivert.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.