Razzia mot klimaaktivister i Tyskland

RAZZIA HOS RADIKALE KLIMA-AKTIVISTER: Tysk politi har utført ransakinger i minst elleve boliger som del av en etterforskning av klimaaktivister i sivil ulydighet-gruppen Letzte Generation («Siste generasjon»). Den siste tida har gruppen vært mest kjent for å blokkere rullebaner på flyplasser og for mediestunt med suppekasting i kunstgallerier, men det skal være en aksjon mot oljeraffineriet PCK Schwedt i april i år som er bakgrunnen for etterforskningen. Da aktivister lenket seg fast inne på området måtte leveransene i en av de viktigste rørledningene til Berlin stanses en periode.

Det er foreløpig uklart hva aktivistene er siktet for. Så sent som i midten av november avviste den tyske sikkerhetstjenesten BfV at Letzte generation utgjør noen trussel mot nasjonal sikkerhet. BfV-sjef Thomas Haldenwang kalte det da «nonsens» at klimaaktivistene var i ferd med å utvikle seg i militant retning.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.