Haukete sentralbanksjef hever renta i USA

DEN AMERIKANSKE SENTRALBANKEN hever styringsrenta 0,5 prosentpoeng og oppjusterer rentebanen. Økningen er mindre krapp enn de fire foregående, men det var ingen hurrastemning over talen til sentralbanksjef Jerome Powell, som la vekt på at det fortsatt var nødvendig med hard lut for å bekjempe inflasjonen. Den noe lavere prisstigningen USA i likhet med Storbritannia og eurosonen registrerte i november er ikke nok til å skape tillit til at kampen er vunnet, og det kommer flere rentestigninger i 2023, sier Powell. Det skjer på tross av at USAs økonomi er ventet nær nullvekst og stigende arbeidsledighet neste år. 

Også i Hong Kong heves renten til tross at økonomien allerede er inne i en dyp resesjon. Børsene på begge sider av Stillehavet har reagert negativt på rentenyhetene. Og i dag kommer Norges banks kunngjøring (se under). Reuters/AP News/DN

EU-PARLAMENTET OG EUs medlemsland er enige om finansieringen av RePowerEU, en plan for å redusere Europas avhengighet av russisk gass. DN (NTB)

EN MAROKKANSK GUTT BLE kjørt ned og drept under opptøyer i Montpellier i Frankrike i etterkant av det marokkanske tapet mot Frankrike i VM-semifinalen i går kveld. Bråket har blusset opp og blitt møtt med tåregass i en rekke byer, og i Paris har politiet pågrepet minst 115 personer – blant dem en gruppe på 40 bevæpnede ultranasjonalister som «tydelig var ute etter bråk på Cha...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.