USA advarer Kina mot å gi Russland våpen


ETTERRETNING I USA peker mot at Kina vurderer våpen- og ammunisjonsleveranser til Russland. Velger landet å involvere seg i Kremls krigføring på denne måten utgjør det et alvorlig problem, sier utenriksminister Antony Blinken i et intervju gjort etter møtet med det kinesiske kommunistpartiets toppdiplomat Wang Yi i München i helga. Blinken viser blant annet til at Kinas statsleder Xi Jinping lovet Vladimir Putin et «grenseløst partnerskap» da de møttes noen uker før fullskalainvasjonen av Ukraina startet i fjor.

«Det er ingen tvil om at dersom Kina begir seg inn i konflikten på denne måten endrer det dens natur – til en epokegjørende kamp som involverer samtlige av verdens største supermakter og deres partnere på hver side», skriver analytiker i storavis. AP News/The New York Times

NORD-KOREA FYRER AV den andre ballistiske raketten på to døgn; president Kim Jong Uns innflytelsesrike søster Kim Yo Jong advarer mot

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.