UD ga Rhipto millionavtale før kriteriene for pengebruken var klare

Montasje: Dokumenter / Victoria Terrasse. Foto: Creative Commons.

I midten av mai skrev Filter Nyheter om store hull i Utenriksdepartementets kontroll med deres tilskudd til Rhipto – et lite foretak på Lillehammer som i over seks år fikk millioner i bistandspenger av UD for å levere rapporter om terrorfinansiering.

I januar i år ble Rhipto-direktør Christian Nellemann siktet av Økokrim for bedrageri av rundt 56 millioner kroner i statlige tilskudd.

Nå gir dokumenter som Filter Nyheter har fått innsyn i nye opplysninger om hvordan UD skjøttet starten av det som skulle bli Rhiptos statsfinansierte million-eventyr:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.