Slik skapte UD bistandsbomben som endte hos Økokrim

14. april 2021 slo Klima- og miljødepartementet (KLD) alarm. Via omveier hadde departementet fått høre om helt ukjente penger på bok i den lille, ideelle organisasjonen Rhipto på Lillehammer som de hadde gitt 26 millioner kroner. Nå kom et brev fra Rhipto-sjef Christian Nellemann der han prøvde å forklare hvorfor foreningen hadde millioner på konto som for lengst skulle vært brukt til å bekjempe ulovlig hogst i regnskogen. Men for KLD ble brevet den endelige bekreftelsen på at noe var veldig galt med «analysesenteret» på Lillehammer. Det ukjente foretaket hadde fått enda mer penger – 30 millioner kroner – av Utenriksdepartementet, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.