Tror pandemien er «forhåndsplanlagt»: Vaksinemotstandere og nynazister på samme demonstrasjon i Oslo

– For meg står det klart at dette har vært en forhåndsplanlagt pandemi. Pinsevennen Gjermund Kvamme, som tidligere har engasjert seg sterkt i kampen mot det norske barnevernet, snakker i mikrofonen på Eidsvolls plass i Oslo. Han mener at sårbare grupper er offer for «koronafascisme». – Dette var en forhåndsplanlagt forbrytelse mot menneskeheten! Og derfor står vi her utenfor Stortinget nå. For her har de godtatt å være med på det, fortsetter Kvamme. – Og løgnmedia, roper én av de cirka 150 tilhørerne som har samlet seg til landets første demonstrasjon mot munnbindpåbud, sosial distansering og mulig «tvangsvaksinering» som følge av covid 19-pandemien. De er ikke en ensartet gruppe: Noen mener at myndighetene med vilje har skapt pandemien og utnytter situasjonen for å ta totalitære grep. Andre er skeptisk til om de innførte tiltakene faktisk virker. Mange av de involverte har også før koronakrisen vært kjent for å spre konspirasjonsteorier om ulike tema på nettet. Litt i utkanten av forsamlingen står leder og sekretær i den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) – og nærmere talerne har fire menn med tilknytning til Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) tatt oppstilling. Ingenting tyder på at brorparten av de andre deltakerne kjenner mennene fra den voldsfremmende nazistiske organisasjonen.

Tror ikke på dødstall og mener vaksine er skadelig

Tidligere denne uka viste en ny undersøkelse at villedende konspirasjonsteorier om koronapandemiens alvorlighet eller myndighetenes strenge tiltak har slått rot i flere land. Til tross for at viruset har forårsaket mer enn 1,1 millioner dødsfall så langt, mener mer enn 40 prosent av de spurte i Hellas, Polen, Mexico og Sør-Afrika at dette tallet helt sikkert eller sannsynligvis er «sterkt overdrevet» og at myndighetene har overdrevet med vilje.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.