DNB ser ikke ut til å gi etter på noen måte i feiden med 150 000 småsparere. Ellers:

Black Friday
Den høyt ansette investoren George Soros går i dag ut med kraftige advarsler til britene som vurderer å stemme for å forlate EU. Valutaspekulanter som ham selv er de eneste som vil tjene på en Brexit, skriver Soros i The Guardian i dag. For britene er han kjent som mannen som tjente milliarder på å «shorte» pundet før det mistet 15 prosent av verdien under «den svarte onsdagen» i september 1992. Nå anslår han at pundet vil falle enda mer ved et leave-flertall torsdag, kanskje med over tjue prosent. «En stemme for Brexit vil gjøre noen folk veldig rikte, mens de fleste vil bli betydelig fattigere», skriver Soros.

 

Homoavklaring i moskeen
Filter Nyheters lange intervju med Bazim Ghozlan – styreleder i Rabita-moskeen i Oslo – om muslimske homofile og Islams syn på skeive, får en del oppmerksomhet. Blant annet advarer den toneangivende muslimlederen mot «ekstremister» i det norske LHBT-miljøet, kobler følelser om alkoholavhengighet til homofili, og ville bare vurdert Oslo Pride-deltagelse om alle kunne oppført seg som Erling Lae og Knut Olav Åmås. Men det mest interessante er resonnementene hans i sammenheng, så les gjerne hele.

 

Lek med tall
Det vil ta nær 25 år før tallet på innvandrere i Norge dobles, fra 700 000 i dag til 1,4 millioner 2040, om hovedalternativet i SSBs nye befolkningsframskriving slår til. I kombinasjon med økt levealder og en (svak) befolkningsvekst også i majoritetsbefolkningen, gjør en antatt nettoinnvandring på 25-30 tusen årlig at vi allerede i 2031 får et folketall på seks millioner. (Mens det tok 37 år fra fire til fem millioner, i 2012).  Vær så god, høyst usikre prognoser som kan brukes til akkurat -ditt- politiske formål.

 

Blakk milliardær
Det er 139 dager igjen til valget, men Donald Trumps valgkamp er ispektakulært dårlig forfatning økonomisk Mens Hillary startet juni med 42,5 millioner dollar i krigskista, hadde Trump usle 1,3 millioner – det dårligste utgangspunktet for en presidentvalgkamp i nyere tid. Mannen som tidligere skrøt av at han ville betale av egen lomme (og har gitt over 45 millioner dollar i lån til valgkampen), trygler nå tidligere pengegivere og rike venner om hjelp.  Foreløpig er ikke staben hans i nærheten av å være rigget for en landsdekkende duell mot Clinton-maskinen, som har rundt 700 ansatte mot Trumps 70. I går fikk forøvrig valgkampsjefen Corey Lewandiwski sparken og ble eskortert ut av sikkerhetsvakter fra Trump-skyskraperen i New York.

 

Tilspisset i Afghanistan
14 indiske og nepalesiske sikkerhetssvakter som var på veii til jobb ved den kanadiske ambassaden i Kabul, ble drept i et selvmordsangrep i går. Det er et av de alvorligste angrepene på utlendinger i den afghanske hovedstaden, og skjedde samme dag som et folkevalgt medlem av den afganske hovedstadens provinsråd ble drept i et annet bombeangrep. Taliban, som tidligere denne måneden avviste et FN-forslag om våpenhvile, har tatt på seg ansvaret. I dag angrep talibanstyrker også en buss i Helmand-provinsen og skal ha bortført 27 personer.

Ha en fortsatt fin dag!

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter