Siktet var kjent for PST: Nå skal hendelsesforløpet frem til skytingen i Oslo granskes

SKAL GRANSKE POLITIETS VURDERING AV TERROR-SKYTER: Politidirektøren og PST-sjefen har i dag besluttet at hendelsesforløpet frem til skytingen i Oslo sentrum natt til lørdag skal gjennomgås. Gjerningsmann Zaniar Matapour (43) har vært kjent for PST siden 2015, og har koplinger til den dømte islamistiske ekstremisten Arfan Bhatti – de satt i samme bil da Bhatti ble pågrepet i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon på Stovner tidligere i år. PST-sjef Roger Berg sa til VG i går at politiet i etterkant av pågripelsen hadde en samtale med Matapour som ikke ga grunnlag for bekymring for voldsintensjon.

Med åsted like i nærheten av London pub, en av byens mest kjente samlingssteder for homofile, er en av politiets teorier nå at motivet var hatkriminalitet. Bhatti la i forrige uke ut en Facebook-post med oppfordring til drap på homofile som nå er slettet.

Muslimske nettverk i Oslo fordømmer han...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.