Tidligere nynazist bortvist fra Arendalsuka av politiet

Den høyreradikale aktivisten Anneli Rønning ble i 14.30-tida tirsdag ettermiddag anholdt av politiet på et arrangement på Arendalsuka, før hun ble besluttet bortvist fra sentrum av sørlandsbyen i to døgn.

– Jeg kan bekrefte at en kvinne ble tatt med ut fra et arrangement og besluttet bortvist i 48 timer, sier operasjonsleder Arve Myklebust i Agder politidistrikt til Filter Nyheter.

Episoden skjedde i forbindelse med at Antirasistisk senter tirsdag ettermiddag lanserte en rapport om ytre høyre på Grand Hotel i Arendal.

Arrangementet tiltrakk seg flere personer med bakgrunn fra høyreekstreme eller høyreradikale miljøer. Blant dem var en mann tidligere kjent fra både Den nordiske motstandsbevegelsen og partiet Alliansen, aktivister i den muslimfiendtlige gruppen SIAN, og ekteparet Ronny og Anneli Rønning i «Alternativ Media» – som begge har engasjert seg for Alliansen - partiet til høyreekstremisten Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

I utgangspunktet fikk disse personene lov av politiet til å være publikum. Etter det Filter Nyheter får opplyst skal imidlertid Anneli Rønning etterhvert ha oppsøkt en av arrangørene, Sofia Rana, på en måte som politiet ikke aksepterte. I tillegg til rollen i Antirasistisk senter er Rana partiet Rødts andrekandidat til bystyrevalget i Oslo.

– Hun satt og stirra rett på meg under hele panelsamtalen. Så sto hun opp og ropte at hun hadde blitt angrepet av meg. Hun ble da geleidet ut av politiet. Da jeg og mine kolleger var på vei ut gikk hun etter oss og ropte «ingen vold» eller noe sånt før hun ble tatt av politiet, sier R...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.